zaterdag 16 juli 2011

Stress

Morgen komt de vloerenman. Eigenlijk is Mourad geen vloerenman, maar vloerenspecialist. En eigenaar van Allbeclean, een schoonmaakbedrijfje waar ik via internet tegen aan liep, nèt toen ik schoonmaaksterloos en wanhopig was.

Allbeclean, ik vond het een mooie toekomstvoorspelling en huurde ze in voor regulier schoonmaakwerk, voor een grote voorjaarsschoonmaak én voor mijn marmoleumvloer, die in theorie nog zeker 10 jaar langer mee zou moeten kunnen, maar die er in praktijk uitziet alsof er onherstelbare schade is toegebracht. Niks van aan, verzekerde Mourad me, toen hij vorige week de schade kwam opnemen. Dat komt helemaal goed. Schoonmaken, in de was zetten en NOOIT meer met blote voeten op lopen, of schoonmaken met allesreiniger... Die allesreiniger wist ik eigenlijk al, maar ik had nooit meer de moeite genomen om een goede dweilwas te kopen. Blote voeten, dat is wel een probleem.

Niets zo lekker als 's morgens op je blote pootjes naar beneden hobbelen en dan de warme vloer onder je zweetputtekes voelen. Ook heerlijk in de zomer, maar dan met een koude vloer... Ja dat begreep Mourad allemaal best, maar het probleem zat hem in dat zweet. Daar houd de vloer niet van. Daarvan slijt de waslaag in no time weg en zit je zo wéér met van die zwarte plekken.

Maar goed dat is van later zorg. Morgenochtend moet eerst de woonkamer, de keuken en de gang HE-LE-MAAL leeg geruimd worden. Inmiddels zie ik dat wel gebeuren, maar een uur geleden had ik geen idee waar ik zou aanvangen. God zij dank heb ik een boelkloedige buurvrouw, ze kwam, zag en begon met overwinnen.. eerst mijn stress en daarna mijn puinhopen. Met vereende krachten sjouwden we het aquarium op het aanrecht, maakte de drankkast leeg (nee: LEEG, niet op!) om daarna te constateren dat het ergste eigenlijk al gedaan was.

Morgen om 8 uur gaan we verder, dan moet de boel echt naar buiten. Dan moet er dus ook afdekzeil komen, zodat alles ook met de bui van 12 uur droog blijft en later op de middag weer gewoon naar binnen kan. Oh ja en de stereo moet los, en de koelkast leeg en... en.... en....

Ja hoor STRESS!!
Wat zal ik blij zijn als het zondag is..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten